Witamy w sklepie internetowym Leśna Muszka
+48 728 908 388, kontakt@lesnamuszka.pl
  • Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej

    Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

     

    Sposób przyrządzania produktu:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
    37,00 
  • Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały

    Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej – 400g Odkryj borowika szlachetnego (Boletus edulis) w zalewie solankowej – wyjątkowy produkt dla miłośników intensywnych smaków i aromatów. Dzięki procesowi blanszowania, grzyby są gotowe do użycia od razu po odsączeniu, co czyni je idealnym dodatkiem do zup, sosów i dań głównych. Borowik szlachetny to prawdziwy król wśród grzybów …

    48,00 
  • Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra

    Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.

    Przykładowy przepis: 

    1. Kurki należny osączyć na cedzaku.
    2. Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
    3. Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko  posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
    4. Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać  na brzegach.
    5. Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
    6. Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
    32,10 
  • Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej

    Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej – 400g Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) został poddany procesowi blanszowania, dzięki czemu jest gotowy do użycia zaraz po odsączeniu. Można go wykorzystać do smażenia aromatycznej jajecznicy, a także jako dodatek do zup, sosów, dań duszonych i marynowanych. Jego wyjątkowy smak i aromat sprawiają, że jest niezastąpiony w kuchni. Zalety …

    39,00 
Baner Z Kartami Basic(2)

za nasze produkty zapłacisz bezpiecznie wybraną metodą

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu