Strona główna
NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA
-
Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej
Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej – 400g Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) został poddany procesowi blanszowania, dzięki czemu jest gotowy do użycia zaraz po odsączeniu. Można go wykorzystać do smażenia aromatycznej jajecznicy, a także jako dodatek do zup, sosów, dań duszonych i marynowanych. Jego wyjątkowy smak i aromat sprawiają, że jest niezastąpiony w kuchni. Zalety …
-
Mleczaj rydz marynowany
Mleczaj rydz marynowany Mleczaj rydz (Lactarius deliciosus) to jeden z bardziej charakterystycznych grzybów, które można spotkać w lesie. Zawiera on prowitaminę A, czyli beta-karoten, dlatego jest pomarańczowy. Mleczaj rydz posiada bardzo wyrazisty, lecz delikatny smak. Wartości odżywcze dla mleczaj rydz marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 201kJ/48kcal Tłuszcz 0,7 g w tym …
-
Pieprznik jadalny (kurka) marynowany
Pieprznik jadalny (kurka) marynowany Pieprznik jadalny (Cantharellus Cibarius) popularnie nazywany kurką a także lisicą czy liszką to smacznym i chętnie poszukiwany grzyb jadalny z rodziny pieprznikowatych. Prócz minerałów, witamin, cennych białek i aminokwasów zawiera substancje antybiotyczne, przydatne przy zwalczaniu wielu schorzeń bakteryjnych i wirusowych. Co więcej, kurki to grzyby lubiane ze względu na swój bardzo …
-
Podgrzybek brunatny marynowany
Podgrzybek brunatny marynowany Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w w tym grzybie dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny zawiera również duża zawartość flawonoidów. Wartości odżywcze dla podgrzybek brunatny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 151kJ/36kcal Tłuszcz 0,3 g …
-
Borowik szlachetny marynowany
Borowik szlachetny marynowany Borowik szlachetny (Boletus edulis) zyskał miano króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C a także zdrowych tłuszczów. Wartości odżywcze dla borowik szlachetny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 193kJ/46kcal Tłuszcz …
-
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania produktu:
- Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
- Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
- Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
-
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.
Przykładowy przepis:
- Kurki należny osączyć na cedzaku.
- Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
- Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
- Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać na brzegach.
- Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
- Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
-
Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały
Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej – 400g Odkryj borowika szlachetnego (Boletus edulis) w zalewie solankowej – wyjątkowy produkt dla miłośników intensywnych smaków i aromatów. Dzięki procesowi blanszowania, grzyby są gotowe do użycia od razu po odsączeniu, co czyni je idealnym dodatkiem do zup, sosów i dań głównych. Borowik szlachetny to prawdziwy król wśród grzybów …
-
Borowik szlachetny świeży połówki 300g
Grzyby świeże dostępne sezonowo.
Zapytaj o dostępność.
Tel. +48 728 908 388
e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl
-
Borowik szlachetny świeży cały 300g
Grzyby świeże dostępne sezonowo.
Zapytaj o dostępność.
Tel. +48 728 908 388
e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl
-
Pieprznik jadalny (kurka) świeży 200g
Grzyby świeże dostępne sezonowo.
Zapytaj o dostępność.
Tel. +48 728 908 388
e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl
