Strona główna

sklep
Odkryj dary prosto z natury
sklep
Odkryj dary prosto z natury
previous arrow
next arrow

NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA

  • Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej

    Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

    Sposób przyrządzania:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .

    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)

    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.

    24,61 
  • Maślak Zwyczajny Marynowany Bio

    Maślak zwyczajny marynowany

    Maślak zwyczajny marynowany Maślak zwyczajny (Suillus luteus) należy do jednej z powszechnych odmian grzybów. Posiada dużą wartość energetyczną. Maślak zwyczajny to także dobre źródło białka oraz węglowodanów. Wartości odżywcze dla maślak zwyczajny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 143kJ/34kcal Tłuszcz 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 5,7 g …

    9,99 14,99 
  • Mleczajallegrov2logo

    Mleczaj rydz marynowany

    Mleczaj rydz marynowany Mleczaj rydz (Lactarius deliciosus) to jeden z bardziej charakterystycznych grzybów, które można spotkać w lesie. Zawiera on prowitaminę A, czyli beta-karoten, dlatego jest pomarańczowy. Mleczaj rydz posiada bardzo wyrazisty, lecz delikatny smak. Wartości odżywcze dla mleczaj rydz marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 201kJ/48kcal Tłuszcz 0,7 g w tym …

    19,99 
  • Pieprznikkurka240allegrov2logo

    Pieprznik jadalny (kurka) marynowany

    Pieprznik jadalny (kurka) marynowany Pieprznik jadalny (Cantharellus Cibarius) popularnie nazywany kurką a także lisicą czy liszką to smacznym i chętnie poszukiwany grzyb jadalny z rodziny pieprznikowatych. Prócz minerałów, witamin, cennych białek i aminokwasów zawiera substancje antybiotyczne, przydatne przy zwalczaniu wielu schorzeń bakteryjnych i wirusowych. Co więcej, kurki to grzyby lubiane ze względu na swój bardzo …

    26,99 29,99 
  • Podgrzybekallegrov2logo

    Podgrzybek brunatny marynowany

    Podgrzybek brunatny marynowany Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w w tym grzybie dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny zawiera również duża zawartość flawonoidów. Wartości odżywcze dla podgrzybek brunatny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 151kJ/36kcal Tłuszcz 0,3 g …

    26,99 29,99 
  • Borowikallegrov2logo

    Borowik szlachetny marynowany

    Borowik szlachetny marynowany Borowik szlachetny (Boletus edulis) zyskał miano króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C a także zdrowych tłuszczów. Wartości odżywcze dla borowik szlachetny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 193kJ/46kcal Tłuszcz …

    23,00 279,99 
  • Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej

    Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

     

    Sposób przyrządzania produktu:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
    37,00 
  • Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra

    Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.

    Przykładowy przepis: 

    1. Kurki należny osączyć na cedzaku.
    2. Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
    3. Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko  posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
    4. Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać  na brzegach.
    5. Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
    6. Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
    32,10 
  • Borowik szlachetny blanszowany w zalewie solankowej cały

    Borowik szlachetny w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Borowik szlachetny, dzięki swojemu aromatycznemu zapachowi oraz smacznemu miąższowi stanowi świetny dodatek do zup i sosów, które z kolei stanowią świetny dodatek do makaronów, ryżu, kaszy i mięs. Każdy wytrawny smakosz doceni jego smak i zapach w potrawach prowansalskich, wiedeńskich oraz polskich takich jak bigos, uszka do barszczu czy pierogi.

     

     

    Sposób przygotowania:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.
    38,52 
  • Mleczaj rydz świeży

    Grzyby świeże dostępne sezonowo.

    Zapytaj o dostępność.

    Tel. +48 728 908 388

    e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl

     

  • Borowik szlachetny świeży połówki 300g

    Grzyby świeże dostępne sezonowo.

    Zapytaj o dostępność.

    Tel. +48 728 908 388

    e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl

  • Borowik szlachetny świeży cały 300g

    Grzyby świeże dostępne sezonowo.

    Zapytaj o dostępność.

    Tel. +48 728 908 388

    e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl

  • Pieprznik jadalny (kurka) świeży 200g

    Grzyby świeże dostępne sezonowo.

    Zapytaj o dostępność.

    Tel. +48 728 908 388

    e-mail: kontakt@lesnamuszka.pl

  • Żurawina leśna świeża 200g

    Owoce dostępne sezonowo.

    Zapytaj o produkt:

    Tel. +48 728 908 388

    E-mail: dslesnamuszka@gmail.com

    Opakowanie zbiorcze po 8 lub 16 sztuk ilośc na palecie 320 lub 640