Strona główna

Lesnamuszkazimowy
sklep
Odkryj dary prosto z natury
LesnaMuszkaZImowy
sklep
Odkryj dary prosto z natury
previous arrow
next arrow

NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA

  • Borowik szlachetny suszony krajanka kl. I 30g

    BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY KRAJANKA BIO – 30 GRAM ESENCJI LASU ✅ Borowik w kulturach świata: Borowik szlachetny, od wieków ceniony w wielu kulturach, zwłaszcza w Europie Środkowej, jest nie tylko kulinarnym skarbem, ale też kluczem do wielu legend i tradycji. Jego charakterystyczny, ziemisty smak przez wiele pokoleń dodawał wyjątkowego charakteru tradycyjnym potrawom. ✅ Borowik w …

    10,91 
  • Borowik szlachetny Mrożony LAMELE 300g

    Borowik szlachetny (Boletus edulis) Borowik szlachetny jest uważany za króla wśród grzybów. Ceniony jest za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Jest on bogatym źródłem białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów.

  • Malina mrożona

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Malina mrożona Extra

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Jeżyna mrożona

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Nalewka z żurawiny leśnej – 500ml Leśna Muszka

    Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.

    47,08 
  • Nalewka z żurawiny leśnej – 200ml Leśna Muszka

    Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.

    32,10 
  • Pierogi ze szpinakiem

    Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając zeszkloną cebulę.

  • Pierogi ruskie Mrożone 4kg

    Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając skwarki lub zeszkloną cebulę

    111,39 
  • Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej 1200g

    Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.

    Przykładowy przepis: 

    1. Kurki należny osączyć na cedzaku.
    2. Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
    3. Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko  posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
    4. Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać  na brzegach.
    5. Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
    6. Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
    40,66 
  • Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej 1200g

    Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

     

    Sposób przyrządzania produktu:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
  • Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej

    Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej została poddana obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

    Sposób przyrządzania:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .

    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)

    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.

  • Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej

    Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

    Sposób przyrządzania:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .

    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)

    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.

    24,61 
  • Maślak Zwyczajny Marynowany Bio

    Maślak zwyczajny marynowany

    Maślak zwyczajny marynowany Maślak zwyczajny (Suillus luteus) należy do jednej z powszechnych odmian grzybów. Posiada dużą wartość energetyczną. Maślak zwyczajny to także dobre źródło białka oraz węglowodanów. Wartości odżywcze dla maślak zwyczajny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 143kJ/34kcal Tłuszcz 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 5,7 g …

    9,99 14,99 
  • Mleczajallegrov2logo

    Mleczaj rydz marynowany

    Mleczaj rydz marynowany Mleczaj rydz (Lactarius deliciosus) to jeden z bardziej charakterystycznych grzybów, które można spotkać w lesie. Zawiera on prowitaminę A, czyli beta-karoten, dlatego jest pomarańczowy. Mleczaj rydz posiada bardzo wyrazisty, lecz delikatny smak. Wartości odżywcze dla mleczaj rydz marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 201kJ/48kcal Tłuszcz 0,7 g w tym …

    19,99 
  • Pieprznikkurka240allegrov2logo

    Pieprznik jadalny (kurka) marynowany

    Pieprznik jadalny (kurka) marynowany Pieprznik jadalny (Cantharellus Cibarius) popularnie nazywany kurką a także lisicą czy liszką to smacznym i chętnie poszukiwany grzyb jadalny z rodziny pieprznikowatych. Prócz minerałów, witamin, cennych białek i aminokwasów zawiera substancje antybiotyczne, przydatne przy zwalczaniu wielu schorzeń bakteryjnych i wirusowych. Co więcej, kurki to grzyby lubiane ze względu na swój bardzo …

    26,99 29,99 
  • Podgrzybekallegrov2logo

    Podgrzybek brunatny marynowany

    Podgrzybek brunatny marynowany Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w w tym grzybie dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny zawiera również duża zawartość flawonoidów. Wartości odżywcze dla podgrzybek brunatny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 151kJ/36kcal Tłuszcz 0,3 g …

    26,99 29,99 
  • Borowikallegrov2logo

    Borowik szlachetny marynowany

    Borowik szlachetny marynowany Borowik szlachetny (Boletus edulis) zyskał miano króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C a także zdrowych tłuszczów. Wartości odżywcze dla borowik szlachetny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 193kJ/46kcal Tłuszcz …

    23,00 279,99 
  • Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej

    Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

     

    Sposób przyrządzania produktu:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
    31,03 
  • Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra

    Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.

    Przykładowy przepis: 

    1. Kurki należny osączyć na cedzaku.
    2. Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
    3. Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko  posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
    4. Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać  na brzegach.
    5. Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
    6. Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
    32,10