Strona główna
NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA
-
Jagoda Leśna EKO 500g
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Jagoda leśna całe owoce mrożona 2,1 kg – 6,3 kg – 11,2 kg
MROŻONE JAGODY LEŚNE — SMAK LASU PRZEZ CAŁY ROK Odkryj magiczny smak lasu w każdym zakątku świata i o każdej porze roku! Jagody leśne to nie tylko pyszne owoce, ale również skarbnica witamin i minerałów, które wspierają Twoje zdrowie i dobre samopoczucie. Dlaczego warto sięgnąć po jagody leśne? Smak lasu przez cały rok: Ciesz się aromatem …
-
Jagoda Leśna świeża 500g
Owoce dostępne sezonowo.
Zapytaj o produkt:
Tel. +48 728 908 388
E-mail: dslesnamuszka@gmail.com
Opakowanie zbiorcze po 8 lub 16 sztuk ilośc na palecie 320 lub 640
-
Jagoda Leśna świeża zbiorcze 8x 500g
Owoce dostępne sezonowo.
Zapytaj o produkt:
Tel. +48 728 908 388
E-mail: dslesnamuszka@gmail.com
Opakowanie zbiorcze po 8 lub 16 sztuk ilośc na palecie 320 lub 640
-
Mix suszonych grzybów 4 rodzaje krajanka kl. I 500g
Mix suszonych grzybów krajanka 500g — Autentyczny smak polskiego lasu w praktycznej formie! Dlaczego warto wybrać szuszony mix grzybów w formie krajanki? ✅ Skarb Polskich Lasów: Autentyczny smak i aromat prosto z polskiej przyrody. Bogaty mix podgrzybków, maślaków, opieniek i borowików. ✅ Klasa I grzybów: wysoka jakość, idealne do przetworzenia i kuchni wysokiej klasy. ✅ …
-
Podgrzybek brunatny suszony czapka kl. I 30g
Podgrzybek brunatny suszony czapka kl. I Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w podgrzybku dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny posiada również duża zawartość flawonoidów. Opakowanie 30g
-
Podgrzybek suszony krajanka KLASA I 30g
SUSZONY PODGRZYBEK KRAJANKA 30G — AUTENTYCZNY SMAK POLSKIEGO LASU W PRAKTYCZNEJ FORMIE! DLACZEGO WARTO WYBRAĆ SZUSZONEGO PODGRZYBKA W FORMIE KRAJANKI? ✅ Skarb Polskich Lasów: Autentyczny smak i aromat prosto z polskiej przyrody. Zbierane przez lokalnych dostawców, którym ufamy. ✅ Klasa I grzybów: wysoka jakość, idealne do przetworzenia i kuchni wysokiej klasy. ✅ Bogactwo Witamin: Źródło …
-
Borowik szlachetny suszony czapka kl. I 30g
Borowik szlachetny suszony czapka kl. I Borowik szlachetny (Boletus edulis) uważany za króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów Opakowanie 30g
-
Borowik szlachetny suszony krajanka kl. I 30g
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY KRAJANKA BIO – 30 GRAM ESENCJI LASU ✅ Borowik w kulturach świata: Borowik szlachetny, od wieków ceniony w wielu kulturach, zwłaszcza w Europie Środkowej, jest nie tylko kulinarnym skarbem, ale też kluczem do wielu legend i tradycji. Jego charakterystyczny, ziemisty smak przez wiele pokoleń dodawał wyjątkowego charakteru tradycyjnym potrawom. ✅ Borowik w …
-
Borowik szlachetny Mrożony LAMELE 300g
Borowik szlachetny (Boletus edulis) Borowik szlachetny jest uważany za króla wśród grzybów. Ceniony jest za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Jest on bogatym źródłem białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów.
-
Malina mrożona
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Malina mrożona Extra
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Jeżyna mrożona
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Nalewka z żurawiny leśnej – 500ml Leśna Muszka
Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.
-
Nalewka z żurawiny leśnej – 200ml Leśna Muszka
Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.
-
Pierogi ze szpinakiem
Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając zeszkloną cebulę.
-
Pierogi ruskie Mrożone 4kg
Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając skwarki lub zeszkloną cebulę
-
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej 1200g
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.
Przykładowy przepis:
- Kurki należny osączyć na cedzaku.
- Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
- Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
- Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać na brzegach.
- Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
- Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
-
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej 1200g
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania produktu:
- Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
- Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
- Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
-
Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej
Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej została poddana obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania:
1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .
2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)
3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.