Strona główna
NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA
-
Borowik szlachetny suszony krajanka kl. I 30g
BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY KRAJANKA BIO – 30 GRAM ESENCJI LASU ✅ Borowik w kulturach świata: Borowik szlachetny, od wieków ceniony w wielu kulturach, zwłaszcza w Europie Środkowej, jest nie tylko kulinarnym skarbem, ale też kluczem do wielu legend i tradycji. Jego charakterystyczny, ziemisty smak przez wiele pokoleń dodawał wyjątkowego charakteru tradycyjnym potrawom. ✅ Borowik w …
-
Borowik szlachetny Mrożony LAMELE 300g
Borowik szlachetny (Boletus edulis) Borowik szlachetny jest uważany za króla wśród grzybów. Ceniony jest za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Jest on bogatym źródłem białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów.
-
Malina mrożona
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Malina mrożona Extra
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Jeżyna mrożona
OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.
ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.
TEL. +48 728 908 388
E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL
-
Nalewka z żurawiny leśnej – 500ml Leśna Muszka
Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.
-
Nalewka z żurawiny leśnej – 200ml Leśna Muszka
Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.
-
Pierogi ze szpinakiem
Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając zeszkloną cebulę.
-
Pierogi ruskie Mrożone 4kg
Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając skwarki lub zeszkloną cebulę
-
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej 1200g
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.
Przykładowy przepis:
- Kurki należny osączyć na cedzaku.
- Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
- Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
- Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać na brzegach.
- Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
- Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
-
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej 1200g
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania produktu:
- Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
- Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
- Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
-
Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej
Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej została poddana obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania:
1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .
2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)
3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.
-
Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej
Podgrzybek brunatny blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania:
1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .
2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)
3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.
-
Maślak zwyczajny marynowany
Maślak zwyczajny marynowany Maślak zwyczajny (Suillus luteus) należy do jednej z powszechnych odmian grzybów. Posiada dużą wartość energetyczną. Maślak zwyczajny to także dobre źródło białka oraz węglowodanów. Wartości odżywcze dla maślak zwyczajny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 143kJ/34kcal Tłuszcz 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g Węglowodany 5,7 g …
-
Mleczaj rydz marynowany
Mleczaj rydz marynowany Mleczaj rydz (Lactarius deliciosus) to jeden z bardziej charakterystycznych grzybów, które można spotkać w lesie. Zawiera on prowitaminę A, czyli beta-karoten, dlatego jest pomarańczowy. Mleczaj rydz posiada bardzo wyrazisty, lecz delikatny smak. Wartości odżywcze dla mleczaj rydz marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 201kJ/48kcal Tłuszcz 0,7 g w tym …
-
Pieprznik jadalny (kurka) marynowany
Pieprznik jadalny (kurka) marynowany Pieprznik jadalny (Cantharellus Cibarius) popularnie nazywany kurką a także lisicą czy liszką to smacznym i chętnie poszukiwany grzyb jadalny z rodziny pieprznikowatych. Prócz minerałów, witamin, cennych białek i aminokwasów zawiera substancje antybiotyczne, przydatne przy zwalczaniu wielu schorzeń bakteryjnych i wirusowych. Co więcej, kurki to grzyby lubiane ze względu na swój bardzo …
-
Podgrzybek brunatny marynowany
Podgrzybek brunatny marynowany Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w w tym grzybie dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny zawiera również duża zawartość flawonoidów. Wartości odżywcze dla podgrzybek brunatny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 151kJ/36kcal Tłuszcz 0,3 g …
-
Borowik szlachetny marynowany
Borowik szlachetny marynowany Borowik szlachetny (Boletus edulis) zyskał miano króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C a także zdrowych tłuszczów. Wartości odżywcze dla borowik szlachetny marynowany: Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 193kJ/46kcal Tłuszcz …
-
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej
Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.
Sposób przyrządzania produktu:
- Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
- Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
- Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
-
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra
Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej premium extra został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.
Przykładowy przepis:
- Kurki należny osączyć na cedzaku.
- Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
- Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
- Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać na brzegach.
- Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
- Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!