Strona główna

sklep
Odkryj dary prosto z natury
sklep
Odkryj dary prosto z natury
previous arrow
next arrow

NOWOŚCI W SKLEPIE LEŚNA MUSZKA

  • Jagoda Leśna EKO 500g

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Jagoda leśna całe owoce mrożona 2,1 kg – 6,3 kg – 11,2 kg

    MROŻONE JAGODY LEŚNE — SMAK LASU PRZEZ CAŁY ROK Odkryj magiczny smak lasu w każdym zakątku świata i o każdej porze roku! Jagody leśne to nie tylko pyszne owoce, ale również skarbnica witamin i minerałów, które wspierają Twoje zdrowie i dobre samopoczucie. Dlaczego warto sięgnąć po jagody leśne? Smak lasu przez cały rok: Ciesz się aromatem …

    83,99 299,99 
  • Jagoda Leśna świeża 500g

    Owoce dostępne sezonowo.

    Zapytaj o produkt:

    Tel. +48 728 908 388

    E-mail: dslesnamuszka@gmail.com

    Opakowanie zbiorcze po 8 lub 16 sztuk ilośc na palecie 320 lub 640

  • Jagoda Leśna świeża zbiorcze 8x 500g

    Owoce dostępne sezonowo.

    Zapytaj o produkt:

    Tel. +48 728 908 388

    E-mail: dslesnamuszka@gmail.com

    Opakowanie zbiorcze po 8 lub 16 sztuk ilośc na palecie 320 lub 640

  • Mix suszonych grzybów 4 rodzaje krajanka kl. I 500g

    Mix suszonych grzybów krajanka 500g — Autentyczny smak polskiego lasu w praktycznej formie! Dlaczego warto wybrać szuszony mix grzybów w formie krajanki? ✅ Skarb Polskich Lasów: Autentyczny smak i aromat prosto z polskiej przyrody. Bogaty mix podgrzybków, maślaków, opieniek i borowików. ✅ Klasa I grzybów: wysoka jakość, idealne do przetworzenia i kuchni wysokiej klasy. ✅ …

    96,30 
  • Podgrzybek brunatny suszony czapka kl. I 30g

    Podgrzybek brunatny suszony czapka kl. I  Podgrzybek brunatny (Xerocomus badius) to dobre źródło białka i węglowodanów. Nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią większość tłuszczu zawartego w podgrzybku dobrze wpływają na nasz organizm. Podgrzybek brunatny posiada również duża zawartość flawonoidów. Opakowanie 30g

  • Podgrzybek suszony krajanka KLASA I 30g

    SUSZONY PODGRZYBEK KRAJANKA 30G — AUTENTYCZNY SMAK POLSKIEGO LASU W PRAKTYCZNEJ FORMIE! DLACZEGO WARTO WYBRAĆ SZUSZONEGO PODGRZYBKA W FORMIE KRAJANKI? ✅ Skarb Polskich Lasów: Autentyczny smak i aromat prosto z polskiej przyrody. Zbierane przez lokalnych dostawców, którym ufamy. ✅ Klasa I grzybów: wysoka jakość, idealne do przetworzenia i kuchni wysokiej klasy. ✅ Bogactwo Witamin: Źródło …

    9,84 
  • Borowik szlachetny suszony czapka kl. I 30g

    Borowik szlachetny suszony czapka kl. I Borowik szlachetny (Boletus edulis) uważany za króla wśród grzybów. Ceniony za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Borowik szlachetny to bogate źródło białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów   Opakowanie 30g

    16,59 
  • Borowik szlachetny suszony krajanka kl. I 30g

    BOROWIK SZLACHETNY SUSZONY KRAJANKA BIO – 30 GRAM ESENCJI LASU ✅ Borowik w kulturach świata: Borowik szlachetny, od wieków ceniony w wielu kulturach, zwłaszcza w Europie Środkowej, jest nie tylko kulinarnym skarbem, ale też kluczem do wielu legend i tradycji. Jego charakterystyczny, ziemisty smak przez wiele pokoleń dodawał wyjątkowego charakteru tradycyjnym potrawom. ✅ Borowik w …

    10,91 
  • Borowik szlachetny Mrożony LAMELE 300g

    Borowik szlachetny (Boletus edulis) Borowik szlachetny jest uważany za króla wśród grzybów. Ceniony jest za swój wyrazisty, a zarazem przyjemny aromat. Jest on bogatym źródłem białka, żelaza, magnezu, fosforu oraz witamin B2, B3 oraz C, a także zdrowych tłuszczów.

  • Malina mrożona

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Malina mrożona Extra

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Jeżyna mrożona

    OWOCE ŚWIEŻE DOSTĘPNE SEZONOWO.

    ZAPYTAJ O DOSTĘPNOŚĆ.

    TEL. +48 728 908 388

    E-MAIL: KONTAKT@LESNAMUSZKA.PL

  • Nalewka z żurawiny leśnej – 500ml Leśna Muszka

    Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.

    47,08 
  • Nalewka z żurawiny leśnej – 200ml Leśna Muszka

    Nalewki, które są zrobione na spirytusie, mają naprawdę olbrzymie walory zdrowotne – dlatego można je coraz częściej spotkać podczas leczenia rozmaitych infekcji.

    32,10 
  • Pierogi ze szpinakiem

    Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając zeszkloną cebulę.

  • Pierogi ruskie Mrożone 4kg

    Sposób przygotowania: wrzuć pierogi do wrzącej wody na kilka minut lub do wypłynięcia. Możesz też opiec na patelni na złoto dodając skwarki lub zeszkloną cebulę

    111,39 
  • Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej 1200g

    Pieprznik jadalny (kurka) blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania, co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej poddać go obróbce termicznej. Możemy przygotować z niego marynaty, poddać go procesowi duszenia, smażenia i wykorzystać go do przygotowania pysznej zupy, sosów lub królującej na naszych stołach jajecznicy.

    Przykładowy przepis: 

    1. Kurki należny osączyć na cedzaku.
    2. Obrać cebulę i pokroić w kostkę.
    3. Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej, wrzucamy cebulkę, którą należy lekko  posolić i smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.
    4. Następnie zwiększyć ogień, dodać kurki i smażyć około 9 minut aż cała woda odparuje a grzyby zaczną się lekko przypiekać  na brzegach.
    5. Do patelni dodajemy masło i mieszając smażyć chwilkę na ogniu.
    6. Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
    40,66 
  • Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej 1200g

    Mleczaj rydz blanszowany w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej, usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

     

    Sposób przyrządzania produktu:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię.
    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji).
    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki .
  • Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej

    Opieńka miodowa blanszowana w zalewie solankowej została poddana obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po osączeniu z zalewy solankowej usmażenia aromatycznej jajecznicy jak również dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Posiada duże wartości kulinarne, głównie ze względu na wspaniały aromat i charakterystyczny smak.

    Sposób przyrządzania:

    1. Należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .

    2. Po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg preferencji)

    3. Dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować: jajka, śmietanę, zioła i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy, sosu, podstawę zupy czy zapiekanki.